En İyi Modelistlik Kursları

Bepanthen Ne İşe Yarar?

Bepanthen krem ne işe yarar? 1944 yılında Bayer tarafından üretilen ilaç, içerisinde bulunan provitamin B-5 sayesinde cilt onarıcı etki yapar. Cildin yenilenmesine, esnek ve nemli tutulmasında yardım eder.

Kremin 1 gramında etkin madde olarak 50mg dekspantenol ve 5mg klorheksidin hidroklorür bulunur. Hafif sarımsı rengi olan, beyaz renkli bir kremdir. İçerisinde bulunan dekspantenol, B5 vitamininin ön maddesidir. Deri tarafından hızlı şekilde emilir. Ardından da pantotenik aside döner. Böylece derinin kendini yenilemesine, kızarıkların ve tahrişlerin giderilmesine, yaraların iyileşme sürecine yardımcı olur.

Klorheksidin hidroklorür ise pek çok bakteri ve bazı mantarlara karşı antiseptik bir maddedir. Bepanthen günümüzde birçok insan tarafından, yoğun olarak kullanılır. Birçok insan krem hakkında detayları, nerelerde ve nasıl kullanıldığını merak eder. Ayrıca Bepanthol ile aynı olup, olmadığı da büyük bir soru işaretidir. Peki, Bepanthen ne işe yarar?

Bepanthen Nerelerde Kullanılır?
Bepanthen Nerelerde Kullanılır?

Bepanthen Nerelerde Kullanılır?

Bepanthen kullanım yerleri arasında çok sayıda madde vardır. Prospektüs bilgisine göre kremin kullanıldığı yerler şöyledir;

  1. Doku harabiyeti ile ameliyat yaralarının tedavisi
  2. Emzirme dönemindeki annelerde çatlak meme uçlarının tedavisi
  3. Cilt enfeksiyonları
  4. Bacak ülseri ve yatak yaraları
  5. Enfeksiyon tehlikesi bulunan tüm yüzeysel yara türleri

Bununla beraber ilacın kullanımı esnasında dikkat edilmesi gerekenler bulunur. Bepanthen plus yüze sürülür mü de bunların arasındadır. Öncelikle klorheksidin hidroklorür, dekspantenol veya içerdiği maddelerden birine aşırı duyarlılığı olan kişiler tarafından kullanılmamalıdır. Bunlar şöyledir;

  1. Setil Alkol
  2. Stearil Alkol
  3. Yün Yağı (Lanolin E913, koyun)
  4. Polioksil 40 Stearat
  5. Beyaz Vazelin
  6. Sıvı Parafin
  7. DL – Lakton
  8. Saflaştırılmış Su

İçerisinde bulunan klorheksidin hidroklorür sebebiyle, delinmiş kulak zarına uygulanmaması gerekir. Prospektüs üzerinde burun içi, vajina, ağız ve kulak gibi bölgelere de temastan kaçınılması bahsedilir. İlave olarak tahriş olmuş deride enfeksiyon kapma tehlikesi yoksa kullanımı tavsiye edilmez.

Ayrıca hamilelik dönemlerinde kullanırken tedbirli olunması tavsiye edilir. Şayet tedaviniz esnasında hamile olduğunuzu anlarsanız, hekime ya da eczacıya gitmeniz gerekir. Emzirme dönemi için kullanırken de önce hekime ve eczacıya danışılmalıdır.

Bepanthen Nasıl Kullanılır?

Bepanthen Plus krem ne işe yarar yukarıda bahsettiğimiz durumlarda kullanılır. Peki, uygulamak için ne yapılır? Bunun için enfeksiyon kapmış deri bölgelerine yahut temizlenmiş yaralara, günde bir ya da birden fazla, gerek duyulan ölçüde ve ince tabakayla sürülür.

Haricen kullanılmakta olup, kapak ters çevrilerek tüp delinir. Uygulanırken geniş cilt bölgelerine sürmeden kaçınılmalıdır. Çocuklar ve yaşlılar için prospektüste doz ayarlanmasına gerek olmadığı yazılıdır. Şayet kremi kullanmanız gerekenden fazla sürmüşseniz, doktora danışmanız gerekir.

Benzer olarak unutulan dozlarda da çift doz alımı yapılmamalıdır. Ayrıca hekime gitmişseniz, verdiği tavsiyelere de mutlaka uyulmalıdır. Kullanım esnasında beklenmeyen sonuç yaşanırsa, hemen hekime başvurulmalıdır.

Bepanthen Yan Etkileri
Bepanthen Yan Etkileri

Bepanthen Yan Etkileri

Bepanthen krem kullananlar öncesinde bir takım yan etkileri de bilmelidir. Her ilaçta olduğu gibi bu kremde de bir takım yan etkiler söz konusudur. Dolayısıyla kullanmadan önce dikkatli olmanız tavsiye edilir. Hekim bilgisi olmadan kullanımdan da bu nedenle kaçınılmalıdır. Bunlardan bazıları,

  1. Anafilaktik şok
  2. Anjiyo ödem
  3. Tansiyon düşüklüğü ile birlikte rastlanan cilt reaksiyonları
  4. Solunum güçlüğü
  5. Aşırı duyarlılık reaksiyonları şeklindedir.

Bunlar çok seyrek rastlanan yan etkilerdir. Eğer bir tanesi bile sizin için geçerliyse, anlamı kreme alerjiniz olduğudur. Dolayısıyla hekime başvurmanız gerekir.

Görülme sıklığı bilinmeyen bazı yan etkiler ise şöyledir;

  1. Cilt tahrişi ve blister gibi alerjik cilt reaksiyonları
  2. Ürtiker
  3. Döküntü
  4. Ekzema
  5. Eritem
  6. Kaşıntı
  7. Alerjik dermatit
  8. Kontakt dermatit

Eğer herhangi bir yan etki görürseniz, hekiminize başvurmanız gerekir.

Ayrıca https://www.begonya.com/bepanthen-ampul/ adlı sayfadan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bepanthen Fiyatları

Peki, Bepanthen krem fiyat ne kadar? Her ilaç fiyatı yıldan yıla artma ve azalma gösterir. Dolayısıyla güncel fiyatlar, size en yakın eczanelerden edinilebilir. Ayrıca internetten de genel anlamda fiyat araştırması yapılabilir.

Bepanthen ve Bepanthol

Bepanthen, Bepanthol farkı bu ilacı edinmek isteyenlerin en çok sorduğu sorular arasındadır. Bepanthol, Bepanthen’in yenilenmiş halidir. İçerisinde bulunan B5 vitamini ile kurumaya bağlı, pul pul dökülen, çatlayan, kızaran ve gerginleşen ciltlere, kayıp etmiş oldukları nemi iade eder. Cilde ekstra bakım sağlayarak, doğal yenilenme sürecine katkıda bulunur.

Bepanthen’in Cilde Faydaları Nelerdir?
Bepanthen’in Cilde Faydaları Nelerdir?

Bepanthen’in Cilde Faydaları Nelerdir?

Bepanthen krem kullananlar ciltlerine ne gibi faydaları olacağını da merak eder. Bunlardan bazıları şöyledir;

  1. Ameliyat ardından doku nakilleri, yaraları, kesik, yanık, kuru cilt tedavisinde tercih edilir.
  2. İçerisinde yer alan maddeler sayesinde nemlendirme, iyileştirme ve bakım sağlar.
  3. Provitamin B-5 sayesinde hızlı iyileşme sağlar.
  4. Cildin nefes almasına engel oluşturmaz.
  5. Cildin katmanlarına kadar işler. Böylece derin bir nemlendirme ve iyileşme söz konusudur.
  6. Uygulama sonrasında kısa sürede etkisini gösterir.
  7. Cildi yatıştırmak ve iyileştirmek içindir.
  8. Enfeksiyona bağlı bulunmayan yaralar üzerinde de tedavi edicidir.
  9. Egzama söz konusuyla, gergin cildin yumuşamasına yardımcı olur. Kurumuş cildi nemlendirir, tahrip olmuş ciltlere iyidir.
  10. Yanıklarda cildi rahatlatarak, gerginliği alır.
  11. Anüste meydana gelen mantar ve yaralarda etkilidir. Ayrıca enfeksiyon riski mevcut olan yaralarda da etkisini gösterir.
  12. Cildi onarır, mikrop ilerlemesini engeller.
  13. Meme başı çatlaklarına iyidir.
  14. Sıyrık ve kesiklerin iyileşmesinde sürece yararlıdır.
  15. Kuru Ciltleri nemlendirir.
  16. Pişiklerde etkilidir.

Peki, Bepanthol reçetesiz alınır mı? Eczanelerden kremi gerek reçeteli, gerekse reçetesiz temin etmeniz mümkündür. Bununla birlikte öncesinde hekime görünmeniz, şikâyetinizi belirtmeniz önerilir. Zira kreme karşı alerjiniz varsa istenmeyen sonuçları olabilir.

Yazımızın faydalı olduğunu umuyoruz. Bunun yanı sıra, Fenistil Krem Nedir? Ne İçin Kullanılır? adlı yazımıza da göz atabilirsiniz.