En İyi Modelistlik Kursları

Dikiş Kursuna Gitmek için 10 Neden

Dikiş kursuna gitmek için 10 neden sizi bir anda dikiş kursunun kapısında bulundurabilir. Nitekim dikiş kursu terzilik mesleğinin kapısını aralayan bir kurstur. Hem güzel vakit geçirebilmek hem de iyi bir meslek sahibi olabilmek için bu kurslara yönelim oldukça fazladır.

Bu kursa katılan kursiyerlere hem konfeksiyon hem de terzi atölyelerinde kullanılan makineler tanıtılmakta ve söz konusu makinelerin kullanımı öğretilmekte. Ayrıca teknik bilgiler öğrenilmesinin yanı sıra kurs bittikten sonra MEB onaylı sertifika verilmesi de bir tercih nedeni olarak karışımıza çıkmakta.

Aşağıda dikiş kursuna gitmek için 10 neden belirtilmektedir. Söz konusu nedenler sizi kursa yönlendirmeye yetecektir.

  1. Dikiş kursuna giden bireyler, pek çok dikiş tekniğini kurs aracılığıyla öğrenebilirler.
  2. Kursu tamamlayan bireyler, MEB onaylı sertifika elde ederler.
  3. Kursu tamamlayan kişiler, terzi olarak mesleki hayatlarına başlayabilirler.
  4. Modelist olmak isteyen bireylerin dikiş kursuna gitmeleri bir artı olacaktır.
  5. Dikiş kursuna gidenler daha kolay bir şekilde renkleri ve dokuları kombine edebilirler.
  6. Kursta kursiyerler yeni bir şeyler ürettiği için daha geniş bir hayal gücüne sahip olur.
  7. Sosyal aktivite olarak gidilmesinin yanı sıra becerilerin gelişmesine yardımcı olur, ihtiyaç dahilinde kullanabilmenizi sağlar.
  8. Moda dünyasına girmek isteyen yetenekli kişiler, ilk adımı dikiş kursu ile atabilirler.
  9. Kursiyerler yeni ve farklı kumaş türleri ile tanışmış olurlar.
  10. Dikiş kursuna gitmek için 10 neden arasına, kazanılan becerilerin ömürlük olması da girmektedir. Nitekim dikiş kurslarında öğrenilen beceriler ömür boyu geçerli olarak kalır. Her ihtiyaç duyulduğunda kullanılabilecek bir yetenek olur.

Dikiş Kursunda Ne Öğrenilir?

Dikiş Kursunda Ne Öğrenilir?
Dikiş Kursunda Ne Öğrenilir?

Dikiş kursunda ne öğrenilir? sorusu, terzilik mesleğini düşünen bireylerin oldukça sık sorduğu soruların başında gelmektedir. Kursta ilk olarak makinelerin tanıtımı yapılır ve kullanımı öğretilir. Akabinde giysi kesimi başta olmak üzere temel düzeyde yapılan dikim eğitimi verilir. Söz konusu eğitim; fermuar dikimi, kalıp hazırlama ve yaka dikimi gibi bölgelerden oluşur. Dikiş yapılırken kumaşların tanınması da gerekir. Bu nedenle kursiyerlere kumaşların tanıtımı da yapılır. Ayrıca kumaşların nasıl kesileceği ayrıntılı olarak gösterilir ve tasarım yapma, kişilerin üzerinde prova yapma gibi aşamalar da gösterilir.

Bu kurslarda ne öğrenilir? sorusu kapsamında; düz dikiş, zikzak dikiş, kavisli dikiş, köşeli dikiş, teğel yapma, pens çalışması, gaze gibi çalışmalar da gösterilir ve terzilik mesleği en ince ayrıntısına kadar öğretilir. Dikilmesi istenilen kıyafet için nasıl ölçü alınması gerektiği, nasıl bir dikim yapılması gerektiği gibi bilgiler verilir. Kurs bitiminde başarılı görülen kursiyerler sertifa alımına hak kazanır. Böylece kursta ne öğrenilir? sorusunu bizzat kursta görmüş ve başarılı olmuş bir şekilde yeni bir meslek edinmiş olurlar.

Dikiş Kursuna Yeni Başlayacaklara Tavsiyeler

Kursa yeni başlayacaklara tavsiyeler çoğu kişinin dikkat ettiği önerileri kapsamaktadır. Bu kursa yeni başlayacaklara tavsiyeler şu şekildedir;

1)Son Model Dikiş Makinesi Almayı Düşünmek

Bu kursa yeni başlamayı düşünüyorsanız son model bir dikiş makinesi almanıza gerek yok. Nitekim dikiş öğrenmek sadece son model bilgisayarlı bir dikiş makinesi ile gerçekleşmez. Aksine en temel makineler bile dikiş öğrenmenize yardımcı olmaktadır.

2)Bir Dikişi Bitirmeden Diğerine Geçmeyin

Yeni bir kursa başlamanın heyecanı ile kursiyerler pek çok dikişi aynı anda dikmek ister. Fakat işlerin sürekli birikmesi ve yarım bırakılması kafa karışıklığına neden olacaktır. Bu nedenle kursa yeni başlayan kişilerin daha doğru ve dikkatli dikiş öğrenebilmesi için sıra ile işlerini tamamlamaları önerilmektedir.

3)Yanlış Malzeme Kullanımı

Dikişe yeni başlayacak kursiyerler eğer dikiş makineleri yoksa yeni bir makine almayı düşünürler. Fakat alınacak dikiş makinesi rastgele seçilmemeli. Nitekim iğnesi kaliteli olmasa da olur gibi düşünceler yanlıştır. Bu noktada kullandığınız dikiş makinesi yaptığınız işi özensiz gösterirse zamanınızın boşa gittiğini düşünürsünüz. Bu da kursu tamamlamadan bırakma düşüncesini aklınıza getirir.

4)Desenli Kumaşlar Satın Almak

Desenleri birbirine denk getirmek diğer bir ifade ile desenli kumaş parçalarını birleştirmek oldukça deneyim gerektirir. Nitekim dikeceğiniz kumaş için 2 metrelik kumaş yeterli olabilecekken, desenli bir kumaş seçimi yaptığınızda 3-4 metre kumaş gerektirebilir. Bu nedenle dikiş yöntemlerinde gelişmeden desenli kumaşa geçilmesi önerilmez.

5)Kalıpları Anlamak

Kalıplarda bulunan her desen, işaret ve sembol bir şeyler anlatmaktadır. Bu nedenle söz konusu desen, işaret ve sembolleri anlamlandıramıyorsanız, öğrenmeniz gerekmektedir. Aksi taktirde pek çok kumaş ziyan olabilir.

6)Dikiş Talimatlarını Görmezden Gelmek

Kalıplarda bulunan dikiş talimatlarını görmezden gelmek, yönünü bilmediğiniz bir yola çıkmaya benzer. Her seviyede dikiş dikenler için belirli talimatlar bulunmaktadır. Dikiş konusunda iyi bir seviyeye geldikten sonra ilgili talimatları kendi tecrübeniz ile kısaltabilirsiniz. Fakat ilk aşamada talimatlara uyulması gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen dikiş kursuna yeni başlayacaklara tavsiyeler notları yeni başlayacak kişilere önerilmektedir. Nitekim başarıya daha kolay ulaşmalarına yardımcı olacaktır.

Dikiş Kursunda Hangi Malzemeler Gerekli?

Dikiş kursunda hangi malzemeler gerekli? sorusu, kursa yeni başlamayı düşünen bireyler tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Nitekim çoğu kursta evde dikiş makinesi olması zorunluluk olarak tutulmaz. Bu nedenle dikiş dünyasına girilmesini önleyen herhangi bir şey yoktur. Dikiş kursunda hangi malzemeler gerekli? sorusu, her ders farklı tema işlenmesinden kaynaklanmaktadır. Eğer başlayacağınız kurs için gerekli malzemeleri temin etmiyorsa sizden getirmenizi bekleyecektir.

Dikiş kursunda hangi malzemeler gerekli? sorusunun cevabı şu şekildedir;

-Dikiş kursuna yeni başlayacakların bir problem çıkmaması için güvenli olan iğnelerden alması gerekmektedir,

-Kursiyerlerden iplik, makas ve mukavva getirmesi beklenmektedir,

-Kaliteli kağıtlar istenmektedir,

-Kumaş parçaları gerekmektedir. Gideceğiniz kursun istediği kumaş parçalarını getirebilirsiniz,

-Beyaz tutkal ya da yapışkan bant istenmektedir,

-Renkli kalemler, cetvel ve gönye istenmektedir.

Yukarıda dikiş kursunda hangi malzemeler gerekli? sorusunun cevabı verilmektedir. Fakat gidilecek kursa göre sorunun cevabı değişiklik göstermektedir. Bu nedenle başlayacağınız kursun tavsiyelerini de öğrenmeniz gerekmektedir.

Kanalımıza abone olmayı unutmayın: https://www.youtube.com/@modatasarmkursu7144/