En İyi Modelistlik Kursları

Moda Tasarımında Viskon Kumaş Tercih Edilir mi?

Birey yaşantısında giyim modası çok önemlidir ve moda tasarımında viskon kumaş modelleri de aynı doğrultuda önem arz etmektedir. Çoğu kullanıcı bu kumaşın özelliklerini tanımıyor ve bu sebeple tercih edilir mi gibi sorunsal ile karşılaşıyor. Oysa asıl moda alanında olmazsa olmaz ürünler arasında yer almaktadır. Gerek dış giyim gerekse de iç giyim sektöründe adeta bir lokomotif görevi görmektedir. Bizler de bu kumaş hakkında merak ettiklerinizi ve çok daha fazlasını detaylı bir şekilde derledik. Keyifli okumalar dileriz.

Viskon Kumaş
Viskon Kumaş

Bazı kumaşlar vardır, kıyafetin her türlüsünde şıklığı ortaya çıkarır. Viskon kumaş da bunlardan biri ve hatta en önemlisidir diyebiliriz. Özellikle de yaz gelip havalar ısındığında toplumların kıyafet ihtiyacını büyük ölçüde tek başına karşılar. Buna sebep olan birçok faktör var. Bunlardan bazılarını şu şekilde maddelemekte fayda var:

  1. Yapısı %100 pamuk gibidir fakat pamuk kumaştan çok farklı yapıdadır. Rahatlık ve fiyat bakımından pamuk kumaşlara göre çok daha fazla avantaj sahibidir.
  2. Moda sektöründe şıklık her zaman için birinci koşuldur. Bu doğrultuda kumaş arayışları olur. Viskon da en çok şıklığı ile göz kamaştırmaktadır.
  3. Nem oranı düşük, su emici ve cildi yakmaz yapısı var. Yaz aylarının vazgeçilmezi olmasının da sebebi budur.
  4. Dayanıklı bir kumaştır. Yıkama sonrasında kolay kolay rengi solmaz ve deforme olmaz. Uzun yıllar ilk günkü gibi kullanıma müsaittir.
  5. Kaygan ve parlak yapısıyla da göz alıcı bir havası var. Her türlü moda trendinde şıklığıyla kolayca yer alabilmektedir.

Moda Tasarımında Viskon Kumaş Kullanım Alanları

Gerek kadın giyim olsun gerekse de erkek giyim, viskon kumaş kullanım alanları oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Kullanım seçeneklerinin fazla oluşu onun tüketici nezdinde daha da değerli bir kumaş türü yapıyor. Çoğu birey için de neler tasarlanabileceği, hangi ürünlerde kullanılabileceği merak konusun. Bu konuyu iki farklı cinsiyet gurubuyla ele almakta fayda var.

Kadın moda tasarımında viskon kumaş modelleri en çok elbiselerde karşımıza çıkmaktadır. Yaz kumaşı olduğu için tiril tiril elbiseler hem ferah kullanımı sağlar hem de zarafeti yüksek oranda ortaya koyar. Desenli modelleri bu alan için çok iyi alternatifler oluşturuyor. Renkleri canlı ve solmuyor. Güneşin altında daha da canlı hale geliyor. Diğer yandan bluz ve t-shirt modellerinde de 7’den 70’e sevilerek kullanılmaktadır.

Erkek modasında da sevilerek kullanılan bir kumaş türüdür viskon. Farklı ürün gruplarında tercih ediliyor olsa da en sın gömlek ve t-shirt çeşitlerinde görürüz onu. Sıcak havalarda ciltlerin terlemesinin önüne geçmek için çok iyi bir seçenek oluşturmaktadır. Vücutta dökümlü durur ve hava akışını sağlayarak ferah bir kullanım imkanı sunar. Tarza ve rahat kullanıma önem veren tüm erkek bireyler için harika moda alternatifi oluşturmaya devam ediyor.

Moda Tasarımında En Çok Kullanılan Viskon Kumaş Renkleri

Renkler bireylerin zevkine göre şekillense de her yıl mevsim geçişlerinde renk trendleri belirlenmektedir. Geçtiğimiz yıl pastel tonlar ön plandayken bu sene daha çok canlı renklere sahip desenli kumaşlar tercih ediliyor. 2022 modasında da benzer tonları görüyoruz. Pastel tonların yanı sıra hardal ve kiremit renkleri öne çıkıyor. Tabi burada sizin de tarzınız ve enerjiniz önemli. Ruh halinizi ve yapınızı yansıtan en doğru seçimleri yine kendiniz belirleyeceksiniz. Bu doğrultuda kumaş tercihleri yapınız. Zira en iyi moda, insanın kendi tarzını doğru yansıtmasıdır.

Moda Tasarımında Viskon Kumaş Fiyatları

2022 yılında güncel viskon fiyat oranları sıklıkla merak edilen bir durum. Burada net bir rakam vermeden önce genel ücretleri pamuk kumaş çeşitleriyle kıyaslamakta fayda var. Zira bu kumaş pamuklular ile hemen hemen aynı özelliklere sahip. Hatta bazı konulardan ondan çok daha ileride yer alıyor. Böylesine bir avantajda olmasına rağmen fiyatları ise çok daha makul oranlardadır. Metresini bugün 65 TL ile 85 TL aralığında rahatlıkla satın alabiliyorsunuz.

Yeşim Kumaş mağazasında bulunan tüm ürünler en üst kalitede olup aynı zamanda piyasanın en makul seviyelerinde satışa sunulmaktadır. Kalite kadar kullanıcı bütçeleri de fazlasıyla önemseniyor burada. Şimdiden sipariş oluşturarak siz de avantajlardan faydalanabilirsiniz.

Moda Tasarım Kursu

No Responses

  1. Pingback: Kadın Giyimde Viskon Kumaş Modelleri 2022 22 Haziran 2022